marți, 30 decembrie 2014

Cum sa repari un MOV

Se da un card recuperat dintr-o camera de filmat traficul. Camera foarte buna, cardul OK, numai ca unul dintre fisierele MOV nu putea fi deschis. Avea lungime, avea conținut dar nu putea fi deschis. Încercarea de a-l urca pe YT  si de a fi recunoscut de ei a eșuat.
 
Un pic normal, pentru ca nici cunoscutul mediainfo nu vede ceva in fisier.
Pentru comparatie, un alt fisier, OK din camera e vazut cam asa:

Toată povestea e la locul ei, rezoluție, fps, detalii audio.

 Ce e de făcut ? Am filmat ceva misto si nu vrem sa pierdem. O simpla căutare pe Google duce la niște băieți (nu unicii) care au un progrămel skinuit si brand-uit după plac "Yodot MOV Repair".  Zice ca ar repara MOV-uri. Ceea ce si face.


OK. Instalam. Vrea un fișier de referința (din care extrage formatul datelor) si fișierul afectat. I le dam.


Apasam "Repair" si surpriza nu e prea mare. Dupa analiza si reparare pare ca e gata. Dar cum nimic nu e gratis, se ofera doar o previzualizare. 


Butonul de save vrea bani. Ei sa fie ! Si daca nu-mi place ca platesc online ce fac ? Bag un ochi intr-un director. Directorul in care e instalat programul. Acolo se ascunde un alt director. Da, e ascuns.


Si continutul lui e ascuns, dar nu prea bine. Contine exact fisierul oferit spre previzualizare, fisierul care va fi salvat. Modificam atributul "hidden" cu ce utilitar de fisiere avem la indemana si ne place, il copiem in alta parte, pe desktop, dupa plac si asta a fost.  Putem sa inchidem "Yodot MOV Repair". Fisierul temporar va fi sters. Ramanem insa cu fisierul recuperat.

Il analizam un pic si-l punem la treaba. 


Fisierele pierdute prin stergere se recupereaza altfel. Ideea generala e ca dupa stergerea accidentala a unui fisier NU mai facem nimic cu cardul  / HDD -ul respectiv. Il predam asa cum este cuiva cu experienta. Orice fisier scris dupa evenimentul nedorit de stergere scade probabilitatea de a recupera materialul pierdut. Chiar si  un thumbs.db sau asemanator creat din exces de zel de catre sistemul de operare sau programul de vizualizare.







2 comentarii: