duminică, 2 februarie 2014

Dislike ProTV

De ce ? Simplu: prea multă violenţă în filme şi prea mult dramatism artificial în ştiri şi reportaje. Da, nu mai sunt "must carry" şi au multiplexul propriu.
În plus, o nouă bomboană pe colivă: Posturile HD transmise prin DVB-T au fost criptate. E o premieră pe piaţa românească. Premieră din ciclul hai să descoperim apa caldă.
În ţările mai din vestul Europei se transmite  DVB-T criptat de ani de zile. Şi HD-ul e HD. Despre gama de programe necriptate şi posturi de radio la liber, e altă poveste.



Comunicatul companiei, disponibil la http://goo.gl/fYjI05 sună cam aşa :

"Pro Tv S.A. exploreaza valentele transmisiei in sistem digital terestru. Oficial, in Romania nu s-a trecut la televiziunea digitala terestra, considerata un pas inainte in tehnologie, doar experimental, iar Pro Tv S.A. vrea sa fie complet pregatit pentru acest moment.

Astfel, Pro Tv S.A. prin transmisia experimentala in digital terestru in Bucuresti a canalelor Pro Tv HD si Sport.ro HD, exploreaza toate posibilitatile tehnologice de transmisie in sistem digital terestru. In acest sens, din 1 februarie 2014, canalele Pro Tv HD si Sport.ro HD, transmise digital terestru la nivel experimental in Bucuresti, vor fi codate pentru a fi testata optiunea de criptare a acestui gen de transmisiune. 
Telespectatorii Pro Tv HD si Sport.ro HD care au acces la aceste posturi prin cablu sau prin satelit nu vor fi afectati in niciun fel de aceste experimente tehnologice. Telespectatorii care nu mai pot accesa aceste doua canale TV transmise in cadrul experimentului digital terestru, pot suna la Departamentul de relatii cu Publicul al Pro Tv, la numarul 021/2505063/64 sau pot trimite mail la pr@protv.ro"

Experimentaţi, poate descoperim şi noi cum e cu HD-ul de 720 x 576 de pixeli. 


TVR-ul e de alta părere, la ei a mai crecut un pic la 1920 x 540. Deci se poate.

Pentru cine nu ştia, Bulgaria a renunţat complet la televiziunea analogică terestră de la 1 septembrie 2013.
Mai multe despre cum au implemantat bulgarii DVB-T aici . La noi nu se vrea. Monopolul cablistilor si al vânzătorilor de "conserve" cu antenă e prea puternic. 






Un comentariu: