duminică, 4 mai 2014

Detectorul

Pentru ca am tot fost intrebat ce detector folosesc, o sa povestesc.

Este un ESCORT (original, the only one) . Produs de Cincinnati Microwave. US Patent 4,313,216. Patentul data din 26 ianuarie1982. Intre timp nu a mai fost reanoit si a expirat. Anul de productie al exemplarului studiat 1983. O bijuterie de inginerie electronica gandita de si realizata de James L. Jaeger si Michael D. Valentine


Caracteristicile tehnice:
Tipul receptorului: Superheterodina cu dubla conversie.
Banda de frecvente: Banda X ~10.525 GHz si banda K~24.150 GHz
Sensibilitatea: -110dBm/cm2 in banda X si -102dBm/cm2 in banda K
Alimentare: 11-16 V cc
Consum: 225 mA veghe, 650 mA in alarmare.
Masa: doar 512 grame
Gama de temperaturi de lucru: -20 + 85 °C
Gama de temperaturi de stocare: -20 + 95 °C


Este suficient pentru Romania unde sunt folosite preponderent modelele de cinemometre Python II si BEE III, cu operare in banda K. Banda K este predispusa la alarmari false date de dispozitivele de deschidere automata a usilor la magazine. Bazandu-se pe aceasta, unii agenti stau cu radarul chir in benzinarii.
L-am folosit si o sa-l folosesc in scop distractiv, pentru a reduce viteza cand alarmeaza.
Chitaie usor cand trec pe langa altii care au detector, insa nivelul semnalului nu trece de S3. Cand se apropie insa de masina de politie, da sa sara de capatul scalei.
O sa-l folosesc pentru depistarea pandarilor din tufis, de dupa camionul stationat neregulamentar, din curtea primariei, de pe unde mai stau ascunsi.


Nu incurajez in nici un mod nerespectarea vitezei legale dar nici nu pot sa suport pandarii din tufis.

Pentru cine doreste sa-l vada fara capace, sa bage un ochi mai jos. Curiozitatea le e satisfacuta.



Feed-hornul sau antena are o deschidere de 26 x 39 mm. Suficient pentru o receptie buna si dimensiuni decente. Antena este pentru polarizare lineara, compatibila si cu polarizarea circulara. De remarcat ca feed-hornul este folosit si ca radiator pentru un stabilizator de tensiune. 


Pentru ca o receptie buna incepe cu o antena buna, sensibilitatea oricarui detector poate fi imbunatatita conform solutiei simple de aici http://www.radardetector.net/forums/radar-detectors-general/57031-antenna-horn-3.html

Modelul disecat se gaseste inca pe ebay cu preturi in gama 24-200 USD. Cuvant cheie: vintage.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu